KENTTÄKEITTIMET



KP 340

Puilla toimiva perinteinen soppatykki, jossa on 4+1 keittokattilaa.

Kattilat lämpiävät kahdella tulipesällä (110/50/30 ja 80/50/30 )

Keittimen bruttotilavuus on 320 litraa ja sillä ruokkii kerralla 1000-1200 henkeä.

Kattiloiden tilavuudet ovat 110 litraa, 80 litraa, 2 X 50 litraa ja 30 litraa.

Kaikissa kattiloissa (4) on haudeneste ja niillä voi keittää ja höyrystää.

Vetäjän omapainon on oltava tyhjää keitintä hinattaessa ainakin 700 kiloa.

Keittimellä voi keittää myös hinaamisen aikana. Täysi keitin painaa noin 1020 kiloa.

soppatykki img



KP 75

Puilla toimiva perinteinen soppatykki, jossa on 2 kattilaa.

Kummankin kattilan tilavuus on 50 litraa ja toisessa on haudeneste. Molemmat kattilat lämpiävät samalla tulipesällä.

Keittimellä pystyy muonittamaan kerralla noin 150- 250 henkeä riippuen ruokalajista ja voiko molempia keittokattiloita käyttää. Valkuaispitoisia ruokia voi valmistaa kattilassa, jossa on haudeneste.

Keitin painaa noin 200 kiloa ja sitä voi vetää pienimmilläkin autoilla.

soppatykki img



M/29

Näitä keittimiä valmistettiin Talvisodan (1939-40) ja jatkosodan (1941-1944) aikana Teuvalla ja Salossa kolmessa työvuorossa, jotta jokaiseen komppaniaan ja patteriin saatiin talousryhmälle oma kenttäkeitin. Ryhmä vastasi vahvennetun komppanian / vastaavan muonituksesta ja keittimellä pystyi valmistamaan keittoa jopa yli 300:lle taistelijalle.

Voi sanoa, että tämä keitin osaltaan pelasti Suomen noina vaikeina aikoina ruokkimalla etulinjan rintamasotilaat.

soppatykki img



K 30

Kaasulla toimiva kannettava 30 litran kenttäkeitin, jota voi kuljettaa jopa farmariautolla tai moottorikelkan peräreessä.

Keitin painaa tyhjänä noin 47 kiloa.

Sillä voi muonittaa jopa 90-120 henkilöä.

soppatykki img



ALFA-keitin 75L

Puilla toimiva kaikkien soppatykkien "äiti". Keitin on itsenäisyytemme alkuajoilta, mutta edelleen aktiivisessa käytössä.

Keittimessä on kaksi sisäkkäistä kattilaa; suurempi vetää 130 litraa ja pienempi 75 litraa. Lisäksi keittimeen kuuluu takorautainen paistinpannu.

Kattiloita käytetään yleensä sisäkkäin, jolloin lämmönsiirtonesteenä kattiloiden välissä on vesi.

Tällä voi muonittaa 200 - 300 henkeä kattiloiden käyttötavasta riippuen.

Keitintä voi kuljettaa pakettiautossa tai peräkärryssä.

soppatykki img



GT 150

Kaasulla toimiva helppo ja nopeakäyttöinen kotimainen keitin, jossa on yksi 150 litran haudenestekattila ja kaksi 25 litran yksinkertaisella pohjalla varustettua kattilaa.

Isossa kattilassa voi keittää ja hauduttaa ja pienemmissä kattiloissa voi keittää kahvit ja vaikkapa tarpeen mukaan kasvisvaihtoehdon. Etukattiloita varten on erittäin tehokas erillinen kaasupoltin.

Keitin painaa tyhjänä vain 240 kiloa ja sitä voidaan hinata kaikkein pienimmilläkin autoilla.

Keitin voidaan tyhjennystä ja pesua varten kipata.

soppatykki img



GRILLIT

Kenttägrillit toimivat propaanikaasulla.

Ritilän koko on 100 - 120 X 40 cm ja kerralla sille mahtuu esimerkiksi noin 100 makkaraa.

Malleissa on taittuvat tai irrotettavat jalat ja ne on erittäin nopea pystyttää.

Kuljettamiseen sopii farmari- tai pakettiauto.

soppatykki img



PAELLA/WOK-PANNUT

Kaasulla toimivien pannujen halkaisija on yksi metri.

Yhdellä pannulla voi valmistaa aterian jopa 100:lle hengelle kerralla.

Toisessa pannumallissa on erittäin hyvä tuulisuoja, joka mahdollistaa työskentelyn kovassakin tuulessa.

Polttimot ovat espanjalaisia, 3-kehäisiä.

Kulkevat parhaiten paketti- tai farmariautolla.

soppatykki img



KAHVINKEITTIMET

Hyvä kahvi kuuluu suomalaiseen vieraanvaraisuuteen.

Entäpä jos vieraita on vaikkapa sata ja kaikki innokkaita kahvinjuojia.

Silloin on parasta vuokrata meiltä oikealla edessä oleva 110 kupin kahvinkeitin. Sillä valmistuu perkolaattorimenetelmällä noin tunnissa todella nautittavan makuista kahvia. Sanovat asiantuntijat paremmaksi kuin hyvää pannukahvia.

110 kupin valmistamiseen tarvitaan kaksi 500 g:n PANNUkarkeus kahvijauhoa ja aikaa noin tunti. Laite säilyttää kahvin kuumana, mutta ei polta sitä ja siinä on kätevä hana kyljessä, josta on helppo jokaisen annostella kahvi kuppiinsa.

Vasemmalla edessä on 55 kupin kahvinkeitin. Kahvin valmistamiseen tarvitaan yksi 500 g:n paketti pannukarkeus kahvia ja aikaa 45 minuuttia. Muuten molemmat toimivat samalla periaatteella. Takana on termosastioita. Isomman keittimen takana on hanallisia 10 ja 20 litran termoksia, jotka ovat käteviä nimenomaan kuumien juomien tarjoiluun. Vasemmalla takana on ruokien kuljetukseen tarkoitettu termosastia, jossa ruoka jäähtyy vuorokaudessa vain muutamia asteita.


soppatykki img



MUUTA

Telttoja; pohjapinta-ala 4 x 4 ja 3 x 3 ja 3 x 4,5 metriä

Ruokatermoksia; 14 ja 18 litran vetoisia

Juomatermoksia; 10 ja 20 litran vetoisia hanallisia

Kenttäpakkeja, naamioverkkoja, kertaruokailuvälineitä ym.


soppatykki img